CONTROL.

YOUR.DOG.

Natuurlijk leiderschap voor hondeneigenaren

Onze honden leven volgens de wetten van de natuur. In ieder gezin met een hond heerst er een hiërarchie in de roedel, waar vaak onbewust de hond de leider is in het gezin. Het is de natuur van de hond dat zodra er geen juist leiderschap wordt gegeven, de hond zich genood-zaakt voelt om het leiderschap op zich te nemen want anders zou de roedel volgens de wetten van de natuur in gevaar kunnen zijn. Dit kan verschillende (soms heftige) gedragsproblemen veroorzaken bij de hond die een hondeneigenaar kan ervaren. Het is dus heel belangrijk om Natuurlijk leiderschap te ontwikkelen.

De wolf is een grote inspiratiebron voor ons bedrijf Trainingcenter Dutch Dog en de methode die door ons is ontwikkeld. Het gedrag van de wolf is een voorbeeld van het natuurlijk leiderschap beheersen. De roedel van de wolf is een zeer hechte familie, het is een eenheid waarin iedereen een rol heeft. Voor de wolven is een leven zonder roedel gedoemd te mislukken. De roedel geeft betekenis en een reden van bestaan voor elke wolf. De wolf is een erg sociaal dier. Hij leeft, net als de mens in groepsverband met een sociale rangorde waarbij bepaalde wolven het leiderschap op zich nemen. Het contact tussen mens en wolf begon doordat zij wolven de resten van hun eten gaven. De mens kwam zo op het idee dat het handig zou zijn als zij de wolf kon trainen om prooien te vangen, kampen te verdedigen en voor het bijeenhouden van de kudde. Gedurende de tijd en met de training van de mens evolueerde de wolf tot de hond zoals hij nu is. Voor een paar duizend jaar werkten mens en hond nauw samen. Er zijn prachtige rassen gefokt met uiteenlopende karaktereigenschappen voor het uitvoeren van verschillende functies.

In het Control Your Dog programma leer je niet alleen natuurlijk leiderschap te ontwikkelen maar leer je jouw hond beter te begrijpen. Door juist leiderschap te ontwikkelen verandert automatisch de natuurlijke hiërarchie tussen jou en je hond en luistert je hond graag naar je. In dit programma leer je zelfbewuster en zelfverzekerder te worden als mens naast de hond. Je leert je eigen gedachten te controleren, je leert je lichaamstaal beter te gebruiken, je leert je energie te sturen. Alle eigenschappen die jouw hond als een expert al toepast. Hoe mooi zou het dan zijn om de samenwerking met je hond vanuit dat natuurlijk leiderschap aan te gaan.

Het Control Your Dog programma is een opleidingstraject in Natuurlijk leiderschap voor hondeneigenaren of mensen die met honden werken. Het is een blended programma wat betekent dat je zowel on- en offline trainingen volgt. Honden volgen geen onstabiele leider. Zij volgen instinctief een zelfbewuste leider die zich kalm en zelfverzekerd gedraagt. En dat is wat jij zal gaan leren in dit unieke Control Your Dog programma.

Je leert balans en rust uit te stralen in de handelingen die je doet met je hond, in de wandelingen, in huis en tijdens het werken samen. Als je balans kunt behouden en er snel naar terug kan schakelen, krijg je een ultieme samenwerking tussen mens en dier. Je kunt niet alleen mooi samenwerken maar je kunt probleemgedrag van je hond hiermee oplossen. Je kunt je hond leren begrijpen. En leren wat jij nou werkelijk echt zegt tegen je hond.

In de online academie vind je werkboeken en videomateriaal met verschillende onderwerpen aangaande het Natuurlijk leiderschap die jij kan gaan toepassen in je trainingen. Vanaf maart 2019 is Sandra Hollaar de wolf en zijn gedrag in een natuurreservaat gaan onderzoeken. Het roedelgedrag, de energie en de winnaarsmentaliteit zijn enorm inspirerend, het is de ultieme vorm van natuurlijk leiderschap. In alle lessen komt deze kennis ook terug en wordt vertaald naar de acties die jij doet in de samenwerking met je hond. Maar niet alleen jij en je hond zullen in Control Your Dog worden betrokken. In dit programma willen we jou leren wat je van dieren kunt leren. Dieren zijn expert in het hebben van natuurlijk leiderschap. Ze streven te alle tijden naar innerlijke balans, zijn vol focus en hebben een doelgerichtheid waar wij als mens enorm veel van kunnen leren.

In de live training Master Bodylanguage gaan we werken aan je lichaamstaal, een training waarin je leert communiceren vanuit lichaamstaal en wij deze training geven met onze paarden. Lichaamstaal is alles. Vaak ben je niet bewust wat je vertelt aan je hond met je non verbale communicatie. En hier gaan we in deze training aan werken. We gaan werken aan het uitstralen van zelfvertrouwen via je lichaamstaal, we gaan werken aan je comfortzone en hoe die te bewaken. We gaan werken aan jouw ontspanning, respect en jouw natuurlijk leiderschap. Wanneer jij met een van onze paarden werkt in een training Master Bodylanguage zien de paarden jou als onderdeel van hun kudde. Zij zullen jouw lichaamstaal ook spiegelen. Omdat paarden dit heel nauwkeurig spiegelen net zoals ze dat bij andere paarden in hun kudde doen, kunnen we ook werken aan een optimale verbetering van jouw lichaamstaal. Paarden zijn experts in lichaamstaal.

Natuurlijk leiderschap is geen vaardigheid of kennis, iedereen heeft natuurlijk leiderschap in zich. Het gaat om echt contact maken met jezelf. Roofvogels zijn leermeesters in natuurlijk leiderschap. Zij leren je vanuit je kern communiceren, zij leren jou je lichaamstaal en energie aan te passen zodat je communicatie zuiver wordt. In de live training Master Your Energy werken we met de roofvogels. In deze training gaan we werken aan jouw uitstraling en energie. Deze training leert je duidelijker en krachtiger te communiceren met jouw hond vanuit jouw intuïtieve zelf, vanuit jouw zijn. Je krijgt hierdoor meer inzicht in je persoonlijke ruimte en je uitstraling.

Als je het Control Your Dog opleidingstraject volgt leer je:

 • Leiderschap uitstralen naar je hond op een manier die bij jou past
 • Jij leert je kalm en consequent te gedragen naar je hond
 • Je leert geduldig te zijn in je trainingen met je hond
 • Je leert het gedrag van jouw hond begrijpen
 • Je leert te communiceren vanuit Lichaamstaal
 • Je leert je energie te sturen
 • Je leert samen te werken met je hond vanuit innerlijke rust en balans
 • Je leert zelfstandig te trainen in Natuurlijk leiderschap met ondersteuning van de online lessen en opdrachten
 • Je leert natuurlijk leiderschap ontwikkelen

Als je het Control Your Dog opleidingstraject volgt krijg je:

 • Een jaar toegang tot de TCDD academy
 • Toegang tot het programma Control Your Dog
 • Toegang tot het programma #WEARETHEWOLVES
 • Toegang tot de online Loose leash training
 • Het boek #25SPECIES
 • Een Trainingcenter Dutch Dog Journal
 • De Trainingcenter Dutch Dog Trainingslijn
 • Een live loose leash training met jouw hond op Trainingcenter Dutch Dog
 • Een live training Master Bodylanguage op Trainingcenter Dutch Dog
 • Een live training Master Your Energy op Trainingcenter Dutch Dog

Honden reageren op wat je voelt en denkt en voelen je energie feilloos aan. In het Control Your Dog programma leer jij daarom in de omgang met je hond je gedachten te sturen, optimaal te communiceren vanuit energie en lichaamstaal en leer je jouw hond en jezelf beter te begrijpen.

IK PAK MIJN NATUURLIJK LEIDERSCHAP!
Back to the Menu
CONTACT